Sos. Pantelimon, nr. 6-8, București 0761 102 433

Cursuri de calificare - Tehnician Sisteme de Canalizare

Descrierea cursului

Un Tehnician Sisteme de Canalizare in industria chimica are ca sarcina principala raspunderea, organizarea si coordonarea intregii activitati in tot perimetrul sistemului de canalizare, adica este seful direct al echipelor compuse din lucratori in sisteme de canalizare. El isi desfasoara activitatea mai mult pe teren, acest sector fiind foarte intins. Tehnicianul nu are un program fix, stabilit in niste limite, adica activitatea lui nu se rezuma doar la o munca de birou, ci trebuie sa fie tot timpul la dispozitia societatii, apt de a pleca pe teren, zi si noapte, pentru ca, in acest sector oricand se pot produce evenimente. De aceea planificarea activitatii ocupatiei de tehnician sisteme de canalizare este specifica unui domeniu nu foarte obisnuit, domeniu in care nu doar lucratorii sunt permanent pe teren. Si conducatorii au activitatea in teritoriu, munca de birou limitandu-se doar la predarea si primirea schimburilor, cand verifica starea fizica si psihica a lucratorilor, a echipamentelor.

Deasemenea, el organizeaza, conduce si tine evidenta activitatilor din sectorul respectiv, sub directa indrumare a sefului ierarhic, adica seful de sectie. Are ca sarcina stabilirea graficelor de lucrari curente in reteaua de canalizare si raspunde pentru folosirea personalului dupa deprinderile, cunostintele si atitudinile fiecaruia, respectand si aplicand masurile si normele SSM, de instruire a personalului din subordine cu privire la respectarea si aplicarea acestor masuri dar si a celor de mediu, de diminuare a pagubelor, de acordare a primului ajutor in cazul unor accidente. Tot el trebuie sa asigure desfasurarea tuturor activitatilor in conditii bune, de siguranta si sa participe efectiv la toate lucrarile, printr-o supraveghere si monitorizare atenta.

Vine cu idei, da indicatii si solutii pentru rezolvarea sau remedierea defectiunilor, dar cand e cazul tehnicianul participa efectiv la limitarea pagubelor provocate, la interventii, la reparatii pana cand se intra in normal. In toate cazurile de intrerupere a apei, datorata avariilor, raspunde de informarea tuturor utilizatorilor, a tertilor sau a echipelor de interventie pentru a nu fi afectata activitatea altor sectoare dependente de apa si de canalizare.

Aceasta ocupatie de Tehnician Sisteme de Canalizare, implica o buna rezistenta la conditii de lucru dificile cum ar fi : mediu umed, variatii de temperatura, izolare, program de lucru prelungit uneori, teren accidentat, conditii grele, mirosuri urate, noxe, frig, noapte, ploaie, etc. Deasemenea trebuie sa aiba o serie de calitati necesare meseriei : managementul timpului, exigenta, atentie, indemanare, putere de decizie si de coordonare a unor oameni, viziune si decizie in cazuri limita, gandire critica, colaborare eficienta, observare a tuturor fenomenelor. De multe ori el poate tine locul unor maistri in sistem, ai unor ingineri, dar si ai unor educatori, pentru noii angajati si pentru practicanti.


Competente dobandite

Competente dobândite
- Comunicare în limba maternă.
- Competenţe informatice.
- Organizarea locului de munca.
- Aplicarea normelor de sănătate şi securitate în muncă şi în situaţii de urgenţă.
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului.
- Planificarea activităţilor, functie de situatie.
- Supravegherea activităţilor la punctele de lucru.
- Organizarea lucrărilor de întreţinere.
Conditii pentru înscriere
- Copie buletin
- Copie CI (buletin)
- Copie certificat nastere
- Ultimul act de studii